GÖRÖGORSZÁG Hydra


Hydra Görögország egyik legszebb szigete

Hydra

Egy sziget autók nélkül

A sziget Szaróni szigetek részét képezi. Ennek a gyönyörű és lenyűgöző kis paradicsomnak talán a legegyedibb aspektusa az, hogy a szigeten élők fő közlekedési eszköze a szamár, valamint a vízi taxik. Hydra azon helyek egyike, amely elbűvöli az embereket. A kávézók éttermek és szuvenírboltok találhatók sorakoznak a kikötőben, amelyet kőházak és kúriák vesznek körül.Hydra

Hydra a főváros

Hydra szigete a leginkább érintetlen népszerűsége ellenére. Ennek oka az, hogy a növekedés korlátozott volt, a környező szigetek városaiban új épületeket emeltek a növekvő turizmus kielégítésére, Hydra városa viszont nem engedélyezte új épületek felhúzását, csak a régi épületek helyreállítását, amelyek nagy része a 19. századból vagy annál régebbről származnak.

Hydra látnivalói

Hydra

A sziget nevezetességei

A sziget egyik látványossága a vár, ami a kikötőben található. A várhoz fel sétálva feketére festett ágyúcsöveket láthatunk, ezek vigyáznak a szigetre. Érdemes felmenni, ha itt járunk, mert innen csodás kilátás nyílik a tengerre és a kikötőre. A szigeten egy történelmi múzeum is található, amely a kikötő keleti oldalán található. A múzeumban hajózáshoz kapcsolódó tárgyakat állítottak ki, bemutatják a sziget milyen fontos szerepet játszott a görög szabadságharc idején. A másik látványossága, amelyet már a hajóról megpillanthatunk, a part mentén sorakozó vízimalmok, amelyek gyönyörű látványt nyújtanak.

Programajanló


Hydra várható időjárása

HYDRA